Dernek Açma Şartları Nelerdir? Dernek Nasıl Kurulur 2022

Dernek Kurma Şartları

Dernek kurulumu belli şartlara bağlı merak edilen bir konudur; Dernek nasıl kurulur?, Şartları nelerdir ?, Ne gibi aşamalardan geçilir ?,Gerekli evraklar nelerdir?,…Bu gibi benzeri birçok merak edilen sorunun madde madde tüm aşamalarına göz atalım.

• Öncelikle dernek kurmamız için belli bir amacımız olmalıdır .Ve bu amaç etrafında toplanmış en az 7 kişi olmalısınız, Kanunen en az 7 kişi ile bir sınırlandırma getirilmiş ama bir üst sınır söz konusu değil. Bir de bu kurucu üyeler seçilmeli , üye statülerine netlik kazandırılmalıdır .
  • Derneğinizin bir de adı olmalıdır. Dernek kurmak göründüğü kadar basit değildir. Birçok detaya dikkat etmeniz gerekmelidir. Bazı izne gerek olacaktır, doğrudan kullanamazsınız. Peki bu izinler nelerdir; Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet, Atatürk ve Mustafa Kemal gibi özel kelimeleri ancak izne bağlı olarak kullanabiliyorsunuz. Birde tüm, bütün ve hepsi gibi kelimelerde kullanamazsınız. Bunları sadece belli bir üye sayısına ve seviyesine ulaştığınızda kullanabiliriz. Türkiye’de birçok dernek olduğunu unutmamalıyız; İsim seçerken bunlara dikkat ederek seçmeliyiz. Bu kurallara uyacak şekilde derneğimizi kurabiliriz.
  • Dernek tüzüğü yazımında şubeli ve şubesiz olmak üzere iki farklı şekilde ayrılmaktadır. Dernek başkanları tarafından hazırlanan örnek tüzükler vardır. Bu tüzükler işinizi daha da kolaylaşmasını sağlayacaktır. Bu örnekler derneğinizin bilgilerini girerek kolayca dernek tüzüğü yazabilmemize yardımcı olacaktır. En zor aşama gibi görünse de dernek tüzüğü yazmak basittir.
  • Dernek adresi de diğer aşamalar kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken konulardandır. Derneğimizin mutlaka ve mutlaka bir adresi olması zorundadır. Eğer binamızda farklı bir ikamet var ise bundan dernek kuruluna imzalı olarak izin verilmesini beklemek gerekmektedir. Bir de derneğimizin kendine ait ayrı bir girişi olmalıdır. Bu kuralara uyarak bir adresle derneği kurabilirsiniz.

Dernek Kurmak İçin Gerekli Belgeler

• Tüzük, Dernek Kuruluş Bildirimi, Kira Kontratı ya da Muvafakat name ve Tebligat Listesi
  • 4 Adet Tüzük hazırlanmalı ve bu tüzükler kurucu üyelerin imzalaması gerekmektedir.
  • Dernek bilgileri ve kurucu üye bilgilerini yazarak 2 örnek olarak hazırlamanız gerekmektedir.
  • Kira kontratının fotokopisini çekmek yeterli iken, eğer derken adresi ücretsiz tahsis edildiyse muvafakat name alınmalıdır.
  • Aynı şekilde bu belgeyide 4 kurucu üyenin bilgileri ve imza attıktan sonra 2 örnek olarak elimizde tutuyoruz.
  • Bu belgeler fotokopi değil, hepsi aslı olacaktır.
  • Dernek kurulumu için DERNEKLER BÜRO AMİRLİGİNE başvuru yapmak gerekmektedir.
  • Kurucu üyelerinden sadece bir kişi bu yetkiye sahiptir.
  • Bulunan ildeki DERNEKLER BÜRO AMİRLİGİNE tüm evraklar eksiksiz şekilde hazır olduktan sonra başvuru yapabilirsiniz.

Dernek kurulumu aslında kolay bir şekilde mümkündür. Kademe kademe izlenecek yollar belli ve kolay. Dernek kurmak için ortak fikirlere sahip olan kişilerle bir arada olmak n önemli noktalardandır. Sonrası prosedürleri kolayca faaliyete getirebiliriz

2022 Yılında Hazır Dernek Sitesi kurmak istiyorsanız bizleri tercih ederek basit bir şekilde online bağışlarınızı alabileceğiniz aidat kayıtlarını tutabileceğiniz bir sistemi tercih edebilirsiniz. bizlerle iletişime geçerek 2 saat içerisinde gerekli kurulumu yapıp bağış almaya başlayabilirsiniz.