arrow_back
Bizimle İrtibat Kurun

Telefon : +90 (850) 311 51 42

Demo talebinde bulunmak için veya her türlü soru, görüş ve önerileriniz için bize yazın.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi Nedir?

Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi Nedir?

  • DernekWeb
  • Dernekweb
  • Ekim 05, 2022

Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi Nedir?

Sivil toplum kuruluşları, sosyal sorumluluk projeleriyle uzaktan yakınlaşma, insanların ihtiyaç duydukları hizmetleri verebilecekleri bir ortam oluşturmak amacıyla kurulan kuruluşlardır. Sivil toplum kuruluşları, sosyal sorumluluk projeleriyle uzaktan yakınlaşma, insanların ihtiyaç duydukları hizmetleri verebilecekleri bir ortam oluşturmak amacıyla kurulan kuruluşlardır. Sivil toplumun özellikle demokratik bir yönetimde hayati bir rolü vardır.

1.Sivil toplum kuruluşları siyasi partiler gibi seçimlerde oy verenlere ulaşmak için faaliyet gösteriyor.

2. Sivil toplum kuruluşları siyasi partiler gibi kuralsız ve kendine bağlı olan bir iktidar oluşturmuyor ama yasaların aksine, bu iktidarlarında bir yargı organı oluşturmuyor.

3. İnsan hak ve özgürlüklerini korumak adına çalışmasın da doğruyu yapanlar tarafından destekleniyorlar.

4. Özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda etkinlik gösteriyorlar. Sivil toplum, bir ülkenin demokrasi ve yönetim anlayışına bağlı olarak gelişir.

Sivil toplum çoğu zaman siyasi iktidarın belirlediği kurallar içinde yapılan faaliyetlerden veya çalışmalardan farklıdır. Sivil toplumda bir kuruluşun başka bir kuruluşa destek vermesi gibi bir durum siyasi iktidarla bağdaşmaz. Genel olarak sivil toplumun amacının; insan hakları, ekonomik refah, güvenlik, sağlık, eğitim ve çevre gibi konularda sosyal hayata dair sorunlarla mücadele etmek olduğunu biliriz.

Kısacası Sivil toplum kuruluşları, örgütlenmeler ve yapılar olarak çeşitli birikimlerden gelen insanların toplandığı, kurdukları veya destekledikleri toplumsal gruplar ile sosyal faaliyetlerin yürütülmesini sağlamak amacıyla kurulan dernek, vakıf, cemiyet ve benzeri organizasyonlara denir. Sivil toplum kuruluşlarının aktiviteleri temel olarak sosyal hizmetlerde yer almaktadır.

Sivil Toplum Kuruluşları Hangi Alanlarda Faaliyet Yürütmektedir?

Sivil toplum kuruluşları çok çeşitli alanlarda faaliyet yürütürler. Gençlik, çevre, kadın hakları, insan hakları, engelli hakları, tüketici hakları, çocuk hakları, eğitim, hayvan hakları, istihdam, teknoloji, kent politikaları, hemşehrilik gibi pek çok farklı konu alanında faaliyet gösterirler. Bu kuruluşlar genellikle siyasal bir amaç veya değerlere sahip olmadan da olabilirler. Siyasal amaç veya değerleri dolaylı olarak etki altına almak için sivil toplum kuruluşları da geliştirilmiştir. Sivil toplum kuruluşlarının kurucuları ve yöneticileri genellikle gerçek kişilerden oluşmaktadır.

DernekWeb
Dernekweb - Profesyonel Dernek Web Sitesi Dernek Yönetim Yazılımı

Türkiye'nin Tercihi Dernek Web Sitesi. Dernek, STK, Belediye, Sendika ve Vakıflar İçin Gereken Tüm Sayfalar. Kolayca Yönetin, Türkçe Yönetim Paneli, Kolay Kullanım Özellikleri ile hizmet vermekteyiz.

Son yazılar