Dernek Ne Demek?

Dernek Ne Demek ?

Dernek kelimesi Türkçe sözlükte "derinmek, toplanmak" anlamına gelmektedir.

Dernek kelimesi bundan yıllar öncede bilinen dernek, dernek yeri "toplantı yeri" vb anlamlar taşımaktadır Türk Dil Kurumunda 1400 yılından önce eserlerde yer almıştır. Ayrıca dernek aşağıda ‘da verildiği gibidir.

- Toplantı, düğün
- Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluk, cemiyet
- Pazar veya panayır kurulan gün

Dernek nedir?

Farklı amaçlarla bir araya gelen kişilerin meydana getirdiği topluluktur. Derneklerde kazanç ayrımı amacı olmaz. Derneği ortaya çıkaran kişiler bilgilerini, çalışmalarını düzenler. Yedi farklı türde dernek vardır:

1. İktisadi gaye güden dernekler.
    2. İktisadi gaye gütmeyen dernekler.
    3. Bir gayeli dernekler.
    4. Çok gayeli dernekler.
    5. Alelade dernekler.
    6. İmtiyazlı dernekler.
    7. Amacına ulaşmak için kurulan ticari faaliyette bulunan dernekler.