arrow_back
Bizimle İrtibat Kurun

Telefon : +90 (850) 311 51 42

Demo talebinde bulunmak için veya her türlü soru, görüş ve önerileriniz için bize yazın.

Dernek Kaç Kişi İle kurulur?

Dernek Kaç Kişi İle kurulur?

  • DernekWeb
  • Dernekweb
  • Ekim 05, 2022
Dernek kurmak çok kolaydır ve Dernek Kuruluş İşlemleri Ücretsizdir. Hemde Aynı Günde Tüm İşlemleri Bitirilebilir. Öncelikle Dernek Kurmak İçin Kaç Kişi Gerekir? Dernek kurmak için en az 7 kişi olması gerekmektedir.
 

Dernek Nasıl Kurulur?
Minimum 7 kişi bir araya gelmiş olarak dernekler ofis amirliğine, doğrusu derneğin kurulduğu ilin en büyüK mülkü idaresine aşağıdaki müessese evrakları teslimi yapılır. Derneğin kuruluş anı, bu evrakların dernekler ofis amirliğine teslim edilmesi ile adım atar.Doğrusu denetim haricinde herhangi bir ön onaylama iznine tabi değildir.

Dernek oluşturmak isteyenler için mühim olan okısım minimum 7 bireyin hangi amaçlar çevresinde bir araya geldiğidir. Bu nedenle bu amaçlar dernek tüzüğünde bütün ayrıntısına kadar yer almalıdır. Bazı yayın organlarında tüzükte yer alan kuruluş amaçlarını fazla detaylandırmayın denilmektedir. Bu biçimde bir tüzük oluşturduğunuz da kurum aşamasında sorun yaşamasanız dahi, ileride sorun yaşamanız mümkündür. o yüzden dernek işlemlerinizi ve kuruluş amacıyla oluşturduğunuz evrakları detaylandırmayı ihmal etmeyin.

Türkiye’de toplamda 311 bin dernek kurulmuş ve bunların one hundred ninety bin kadarı fesih edilmiştir.Hali hazırda a hundred and twenty bin aktif olarak etkinlik yayınlayan dernek mevcuttur.

Türkiye'de gün geçtikçe dernek sayısı artmaktadır. toplamda 311 bin dernek kurulmuş ve bunların 190 bin derneği iptal edilmiştir. türkiye son verilen bilgilere göre aktif olarak 120 bin dernek faaliyettedir.

DernekWeb
Dernekweb - Profesyonel Dernek Web Sitesi Dernek Yönetim Yazılımı

Türkiye'nin Tercihi Dernek Web Sitesi. Dernek, STK, Belediye, Sendika ve Vakıflar İçin Gereken Tüm Sayfalar. Kolayca Yönetin, Türkçe Yönetim Paneli, Kolay Kullanım Özellikleri ile hizmet vermekteyiz.

Son yazılar