Dernek İçin Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Dernek İçin Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Dernek gibi kuruluşların paralarının toplanması için banka hesabı açılması gerekir. Harcamalar ve dernek giderleri bu hesaptan yapılır ve işler daha kolay yürür. Dernek için banka hesabı açılacaksa belgeler tamamlanmalıdır. Bu belgeler ise şu şekildedir; güncel tarihli imza sirküleri, temsil edenlerin kimlik belgesi fotokopileri, güncel tarihli kayıt belgesi, faaliyet belgesi, hesap açılmasına dair karar defterinde yetkili kişilerin imzaları ile birlikte kararnamenin fotokopisi, derneğin vergi belgesi ile beraber bankaya başvurulmalıdır.

Banka Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler;

İlk olarak 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. Genellikle şube üzerinden açılmaktadır. Evraklarınızı ıslak imzalı bir şekilde eksiksiz şubede doldurmanız gerekiyor. Bu yüzden hesap sahibinin olması önem arz ediyor. Güvenlik açısından mesaj doğrulama vb. işlemler yapılmaktadır.

Tüm Müşterilerden İstenecek Belgeler;

• Yeni Bankacılık İşlemleri Sözleşmesi
  • Alım Satım Çerçeve Sözleşmesi
  • Risk Bildirim Formu
  • Nemalandırılmama Talimatı